V nedeljo 17. 7. 2022 smo ob 11:40 prejeli poziv za gašenje požara v naravi na goriškem Krasu. Izvozili smo z dvema gasilcema in GVGP-1. ter ob 12:30 v konvoju z vozili ostalih društev GZ Cerkno krenili na pomoč. Istega dne so ob 20:00 štirje gasilci odšli na Kras kot zamenjava za popoldansko skupino. V gasilski dom so se vrnili v ponedeljek 18.9 ob 10:40.

V torek, 19. 7. 2022 smo ob 14:07 ponovno prejeli poziv za pomoč pri gašenju požara na goriškem Krasu. Izvozili smo s tremi gasilci in GVGP-1. Najprej smo pomagali gasiti v okolici Kostanjevice na Krasu, kasneje pa so nas premestili in smo odšli v pomoč italijanskim kolegom, kateri so se tudi borili z obsežnim požarom na njihovi strani.

V soboto, 23. 7. 2022 smo ob 16:54 izvozili z GVGP-1 in štirimi gasilci na intervencijo požara na Krasu. V nočni izmeni smo pregledovali požarno linijo in gasili razna mala gorišča, ki bi se lahko razširila v ponoven večji požar. Naslednje jutro ob 5:12 pa so na pot krenili trije člani, ki so na lokaciji zamenjali nočno izmeno in se v dom vrnili ob 23:06. Ob zaključku dneva pa so so bili deležni lepe dobrodošlice domačinov, kar je bilo izjemno lepo videti.

V četrtek, 28. 7. 2022 ob 18:04 smo prejeli poziv na intervencijo gašenja požara v sosednji Italiji. Zbirno mesto je bilo pri gasilskem domu v Novi Gorici, od tam pa smo se v konvoju odpeljali na pomoč italijanskim kolegom. Naloga slovenskih enot je bila ščititi naselje Vrh (San Michele del Carso) v primeru širjenja požara proti naselju in občasni obhodi po robu pogorišč. V gasilski dom smo se vrnili naslednji dan ob 10:40

Na koncu bi se radi zahvalili našim gasilcem, ki so svoj čas žrtvovali za sodelovanje na kar šestih posredovanjih, družinam naših gasilcev za vso podporo v času intervencije, prebivalcem Krasa za pijačo, hrano in besede spodbude, ko smo prihajali in odhajali ter nazadnje tudi vsem Vam, ki ste nam podporo izkazali tako, da ste nam darovali prostovoljne prispevke.

HVALA in NA POMOČ!