V soboto 1. 10. 2022 je v Cerknem potekal že 8. gasilski rally, ki se ga je udeležilo 12 ekip iz GZ Cerkno in PGD Žiri. Iz našega društva je sodeloval ekipa petih članov z vozilom GVM-1.

Vsaka ekipa je morala opraviti 12 različnih vaj, ki so bile na posameznih točkah po krajih v okolici Cerknega. Na vsaki vaji, je vodja točke vodji ekipe podal nalogo, katero je vodja ekipe v predstavil svojim gasilcem ter jim dodelil naloge. Čas za izvedbo posamezne vaje je bil 15 min. Po zaključku naloge je ekipa pospravila uporabljeno opremo in z vodjo točke opravila kratko analizo. Rally ni bil tekmovalne narave, njegov namen je predvsem treniranje gasilskih veščin in spoznavanje opreme.

Rally pa smo moralo zapustiti po sedmih uspešno opravljenih točkah saj so nam zapiskali pozivniki. Poziv se je glasil: “POŽAR HIŠE PLUŽNJE”. Več o intervenciji si preberite tukaj. Zaradi intervencije se je rally ustavilo. Ker pa se je ob prihodu na kraj intervencije ugotovilo, da naše posredovanje ni potrebno smo se skupaj s PGD Cerkno, kateri so prav tako prejeli poziv, vrnili v Cerkno in nadaljevali z rally-em.